Het is vandaag Carrot Cake Dag. En laat ik nou het lekkerste recept voor carrot cake of worteltaart (klink gewoon minder lekker dan carrot cake) hebben. Toen ik nog in loondienst werkte, maakte ik de laatste jaren voor mijn verjaardag deze worteltaart voor mijn team. En iedereen zat altijd te smullen. En omdat het vandaag Wereld Carrot Cake Dag is deel ik hét recept voor de lekkerste Carrot Cake met je. Geloof me, je likt je vingers erbij af!
Inhoudsopgave
ToggleWat heb je nodig
Voor de cake:
- 250 gram bloem
- 250 gram suiker
- 3 gram kaneel
- 9 gram bakpoeder
- 220 gram arachideolie
- 3 eieren
- 375 gram geraspte wortel
- 100 gram walnoten
- een snuf zout
- een springvorm of cakeblik
Voor de topping:
- 100 gram boter op kamertemperatuur
- 100 gram cream cheese (bijv. MonChou) op kamertemperatuur
- 100 gram crème fraîche op kamertemperatuur
- sap van een citroen
- 75 gram poedersuiker
De bereiding van de carrot cake
Verwarm om te beginnen de oven voor op 170 graden.
Roer bloem, suiker, kaneel, bakpoeder, zout en arachideolie goed door elkaar totdat je een egaal beslag hebt. Voeg dan de eieren toe en roer nogmaals goed door totdat je een mooi en egaal beslag hebt.
Was en schil de wortels, rasp ze grof en roer het door het beslag (het beslag zal nu niet meer egaal zijn door de wortel).
Hak de walnoten fijn en voeg ze toe aan het mengels van beslag en wortelrasp.
* De grootte van de walnoten is maar net wat je zelf lekker vindt. Hou je van wat bite, hak dan in grove stukken. Liever geen bite? Hak de walnoten dan wat fijner.
Pak nu je springvorm of cakeblik en vet het in of leg er bakpapier in. Vul de springvorm of het cakeblik met het mengel en zet in de oven.
*Als je een springvorm gebruikt zal de carrot cake eerder gaar zijn. Check daarom na 40 minuten met een sateprikker of de taart nog even in de oven moet blijven staan of niet. Gebruik je een cakeblik, check dan na 50-60 minuten of de cake gaar is.
De bereiding van de topping
Mix boter, cream cheese, crème fraîche, citroensap tot een mooi geheel. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe totdat alles opgenomen is.
Laat dit mengsel in de koelkast opstijven totdat de carrot cake klaar en afgekoeld is. Zodra de carrot cake afgekoeld is kan je de topping op de taart smeren.
Eet smakelijk!
Heb jij een heerlijk recept dat je met de lezers van Tante Truus Kan Alles wilt delen? Stuur een mailtje naar info@tantetruuskanalles.nl, dan neem ik contact met je op en wie weet kunnen we straks allemaal genieten van jouw heerlijke recept!
Wist je dat er op Tante Truus Kan Alles al een paar heerlijke recepten te vinden zijn? Via deze link kom je bij de recepten.