RECEPT | Makkelijk recept voor heerlijke verse paprikasoep

Maandag hebben jullie kunnen lezen dat gezond eten ook bij een burn out belangrijk is. Gezond eten is natuurlijk altijd belangrijk. En na een Pinksterweekend waarin ik voor mezelf nog even helemaal los mocht (denk aan pizza, patat, bittergarnituur, rosé en ga zo maar door). Was het vandaag tijd om gezonder te gaan eten (veel gezonder) en meer te bewegen. En dus heb ik vandaag allemaal gezonde dingen in huis gehaald en voor de lunch een heerlijke paprikasoep gemaakt. Supersimpel recept maar oh zo lekker en gezond. En ik wil dit recept graag met jullie delen (zo ben ik). Een makkelijk recept voor heerlijke verse paprikasoep.

Wat heb je nodig

  • 3 paprika’s (Bijvoorbeeld rood, geel/oranje en groen)
  • 2 teentjes knoflook (meer of minder kan altijd)
  • 1 grote ui
  • Olijfolie (iets minder gezond is er ook een beetje boter bij doen voor de smaak)
  • 1 Bouillonblokje
  • 0,5 tot 1 liter water
  • Finesse van Blue Band
  • Peper en zout
  • Een pan en een staafmixer

Dit is voor ongeveer 3-4 personen (beetje afhankelijk hoe vol je je soepkom giet). Ik ben van het koken op gevoel dus pas de hoeveelheden alsjeblieft aan naar wat jij lekker vindt. Hou je niet van knoflook? Doe er dan 1 teentje in. Hou je juist van veel knoflook? Doe er dan 1 of 2 teentjes bij. Ditzelfde geldt voor peper en zout. Ik hou niet van te zout maar vindt veel peper wel lekker. Proef tussendoor en het komt helemaal goed.

Hoe maak je het klaar

Snij de uien in grove stukken en doe dit ook met de paprika. Ik gebruik voor de knoflook een knoflookpers, maar je kan de knoflook ook in stukjes snijden. Fruit de uien en knoflook in de olijfolie (en evt boter). Dan bak je de paprika even mee.

Ik kook het water in een waterkoker zodat ik niet lang hoef te wachten tot het water in de pan kookt. Ik giet eerst 0,5 liter water in de pan. Dan wacht ik tot het kookt en laat het een paar minuutjes zachtjes koken. Terwijl de pan nog op een laag vuurtje staat pureer ik alles met de staafmixer. Als alles fijn gepureerd is, kijk je voor jezelf of je er nog water bij wilt doen. Ik hou ervan als de soep wat dikker is.

Dan doe ik het bouillonblokje erbij en voeg peper en zout toe. Als laatst doe ik er een klein scheutje Finesse bij. En klaar is Truus eh Kees!

Makkelijk recept voor heerlijke verse paprikasoep

Een heerlijke soep vol vitamines. Je kan de soep zo eten of met een cracker of boterham. Wat je zelf lekker vindt. Ik had er een snee donkerbruin pompoenpitbrood, met een beetje Boursin erop, bij. Heerlijk! Echt even een genietmomentje wat mij betreft. Eet smakelijk!

Laat je het me weten als je dit recept uitprobeert? En laat ook weten als je wilt dat ik meer recepten met jullie deel.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.