Hoe kies je een goede dagcrème en nachtcrème?

Iedereen wil een mooie en stralende huid. En hierbij is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Je weet wat ze zeggen; schoonheid komt van binnenuit. Op tijd naar bed, veel water drinken, gezond eten en drinken en voldoende bewegen helpen hierbij enorm. Je kunt de natuur hierbij ook een handje helpen. Want je gezicht goed reinigen en een goede dagcrème én nachtcrème zijn ook heel belangrijk. Maar het kiezen van een goede crème voor je gezicht is niet altijd eenvoudig. Er zijn zoveel verschillende soorten. Welke is nou goed voor jouw huid?

Het is belangrijk om goed naar je huid te kijken. Vind je het lastig? Maak dan een afspraak met een schoonheidsspecialiste. Zij kan een huidanalyse doen zodat jij je dag- en nachtcrème hierop kunt aanpassen. Kies altijd een product dat bij jouw huid past en kijk naar de behoefte van jouw huid.

Normale huid

Een normale huid heeft eigenlijk geen speciale behoeftes. De huid is in balans. Je kunt een dag- en nachtcrème voor de normale huid gebruiken. Een hydraterende crème is altijd goed. In de winter kan deze normale huid vaak ook wel wat extra hydratatie gebruiken. De kou en verwarming zijn toch een aanslag op je kostbare huid. Het ingrediënt waarop je moet zoeken is vitamine B5 (Panthenol). Dan zit je altijd goed.

Droge huid

Een droge huid herken je door een trekkend gevoel. Je huid heeft een tekort aan talg en vocht. Je kunt ook een vette huid hebben die droge plekjes heeft. Dan heb je eerder een vochtarme huid. Hierover later meer. Als je een doge huid hebt voelt je huid niet zacht aan en je ziet zichtbare lijntjes. Een droge huid heeft behoefte aan vitamine B3 (niacine of niacinamide). Kies een dag- en nachtcrème speciaal voor de droge huid. Je kunt er ook voor kiezen om voordat je de nachtcrème aanbrengt een huidolie te gebruiken. Ik ben heel erg te spreken over de Midnight Recovery Concentrate van Kiehl’s. Maar er zijn genoeg andere goede olie’s die je voor je huid kunt gebruiken.

Gecombineerde huid/vette huid

Een gecombineerde huid heeft de welbekende T-zone. Voorhoofd, neus en kin zijn vetter dan andere delen van het gezicht. Deze delen glimmen vaak ook. Je gezicht bestaat uit een normale tot droge huid en vette, onzuivere huid. Het is belangrijk om voor deze huid een vochtinbrengende crème te gebruiken. En deze crème moet ook ingrediënten bevatten die talg obserberen. Je zal merken dat de T-zone minder vet wordt. Een belangrijk ingrediënt voor deze huid is vitamine B2 (riboflavine).

Vochtarme huid

Bij een vochtarme huid is er niks mis met de talgproductie. Er is vooral een tekort aan vocht. Het kan zijn dat je huid moeilijk vocht opneemt, maar het kan ook zijn dat je huid het vocht te snel kwijtraakt. Deze huid heeft extra hydratatie nodig. Het ingrediënt wat je hiervoor nodig hebt is vitamine B5 (panthenol). Vitamine B5 zorgt niet alleen voor hydratatie maar ook voor het vernieuwen van de huidcellen.

Rijpere huid

Een rijpere huid kenmerkt zich vaak met een drogere huid. En doordat de huid droger is, zijn lijntje en rimpels meer zichtbaar. Maar de huid wordt ook wat slapper. Het is voor deze huid belangrijk dat je de huid heel goed hydrateert. Je kunt ook hier weer voor vitamine B5 gaan, maar Hyaluronzuur is zelfs nog beter. Of een crème die beide ingrediënten bevat. Hyaluronzuur houdt vocht vast en beschermt de huidbarrière. De huidbarrière is de buitenste huidlaag. Het beschermt je huid dus voor schadelijke invloeden van buitenaf. En Hyaluronzuur zorgt er ook voor dat de huid er zachter, voller en jonger uitziet.

Huidaandoeningen

Verder heb je natuurlijk ook nog de crèmes voor de huid met extra behoeftes. Denk bijvoorbeeld aan acne, eczeem, rosacea, pigementvlekken enzovoorts. Mijn advies is om hier niet zelf mee te gaan experimenteren. Laat je goed informeren door een schoonheidsspecialist of huidtherapeut. Zo ben ik mijn pigmentvlekken kwijtgeraakt door iedere zes weken een microdermabrasie-behandeling bij de schoonheidsspecialiste te ondergaan. Maar ook mijn onrustige huid met pukkeltjes is met hulp van de schoonheidsspecialiste weer rustig en mooi.

Hoe kies je een goede dagcrème en nachtcrème

Zoveel soorten, zoveel merken. Maar als je weet wat je huidtype is, weet je nu waarop je kunt letten bij de aanschaf van een dagcrème en nachtcrème. En welk merk je gebruikt of hoe duur de crème is, maakt niet zo heel veel uit. Net als bij het verzorgen van je haar kijk je naar wat werkt voor jou. Jouw huid in dit geval.

Wat voor huid heb jij? En welke dag- en nachtcrème gebruik jij?

1 REACTIE

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.