Budgettip: Zegels sparen levert meer op dan een spaarrekening

Hoeveel rente krijg jij nog op je spaarrekening? De spaarrente is de afgelopen jaren enorm gezakt. De spaarrente is gewoon schrikbarend laag. Wist jij dat de banken allemaal onder de 0,5% rente zitten? Eigenlijk loont het helemaal niet meer om te sparen. Niet bij een bank in ieder geval. Maar spaar jij al zegels bij jouw supermarkt? Want zegels sparen levert meer op dan een spaarrekening. Veel meer zelfs!

Klantenpassen, spaarpassen en zegeltjes

Ik heb heel veel klantenpassen en spaar van alles. Ik spaar airmiles, ik spaar voor korting bij mijn vaste bloemist en heb nog tig andere spaarpassen. Maar zegels sparen deed ik eigenlijk niet. Waarom zou ik meer voor mijn boodschappen gaan betalen? Het is al duur genoeg allemaal en om dan 10% extra te betalen bij de kassa is ook weer zoiets. Gedoe om die zegels in te plakken. Ik ken mezelf en dat blijft dan weer liggen. Gevolg: weggegooid geld!

Krijg jij bij jouw bank meer dan 4% rente?

Maar ik ben me er in gaan verdiepen en het is eigenlijk heel slim om zegels te sparen. Wist jij dat je met zegels sparen bij de supermarkt je een rendement tussen de 3,5% en 6% behaalt! Dat is toch eigenlijk bizar. Zo spaar ik zegels van de Jumbo. Ik betaal per zegel 0,10 en bij elke euro die ik besteed aan boodschappen koop ik een zegel. Een volle kaart telt 25 zegels en levert €2,60 op. Ik krijg dus bij iedere volle kaart €0,10 van Jumbo. Ik kan die volle kaart inleveren of doorsparen voor een vol boekje. Dit boekje levert mij €26 op. Bij een vol boekje krijg ik dus 1 euro van jumbo. Dit is dus een rendement van 3,8%!

Snel en makkelijk geld sparen

Vorig jaar ben ik begonnen met het sparen van koopzegels bij de Jumbo. En als je wekelijks voor vier personen boodschappen doet, is een spaarboekje zo vol. Ik spaar de boekjes op tot ik vier boekjes heb. Dan heb ik €104 euro gespaard en kan ik met dat geld mijn wekelijkse boodschappen halen. En eerlijk is eerlijk, ik merk het niet eens als ik koopzegels koop. Het is zo’n klein bedrag dat erbij komt. En zit je nou een keer krap bij kas, dan koop je geen zegels. Net zo makkelijk dus! Voor je het weet heb je een vol zegelboekje en weer een leuk bedrag gespaard. Geloof me, met een gezin heb jij zo heel veel boekjes vol gespaard.

Zegels sparen levert meer op dan een spaarrekening

Ik kan het echt iedereen aanraden om zegels bij de supermarkt te gaan sparen. Geen enkele bank geeft jou 4% rente op je spaarrekening. Je kunt bij heel veel winkels zegels sparen. Bijvoorbeeld bij Albert Heijn. Daar levert het sparen van zegels zelfs 6% rente op! Bij de Hoogvliet werken ze niet met zegelboekjes maar met een spaarkaart waar punten op worden gezet. Ook bij Hoogvliet krijg je 6% rente. En zo zijn er meerdere supermarkten waar jij kunt sparen tegen hele hoge rente. Veel hoger dan welke bank ook.

Weinig nadelen

Een nadeel is dat als je online je boodschappen koopt, je geen zegels kan kopen. Logisch want dat heeft met de veiligheid van de bezorgers te maken. Bij de AH kan je met je kassabon later in de winkel alsnog zegels kopen. Bij Jumbo kan dit niet. Misschien toch een idee als Albert Heijn en Jumbo ook een spaarkaart ontwikkelen die gescand kan worden als jij je boodschappen aan de deur afrekent. Ideetje?

Je moet wel echt meteen de zegels inplakken, is mijn ervaring. Anders ligt er een hele berg zegels op je te wachten. En geloof me, hoe hoger die berg hoe minder zin jij krijgt om die zegels in te plakken. Nadeel dus. Kleintje, maar toch. Het kost je hooguit een paar minuutjes als je het meteen doet. Dus dat doe ik tegenwoordig ook maar. Lijmstift in de aanslag, zegels per vijf stuks afscheuren en plakken maar. En hoppa, weer een volle spaarkaart!

Wilt u daar koopzegels bij?

Zeg de volgende keer als de heer of dame achter de kassa vraagt of jij koopzegels wilt, niet meteen nee. Maar probeer het eens. Je kunt beginnen met een volle spaarkaart of een vol boekje. Als je het niks vindt dan lever je het boekje in en klaar. Maar ik denk dat jij net als ik heel blij wordt van zegels sparen.

Spaar jij zegels bij jouw supermarkt? 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.